ePub Machiavelli vasta-alkaville ja edistyville ePub

by Patrick Curry

Machiavellin Ruhtinas (1532), ynteiskunnallisen kirjallisuuden klassikko ja käytännön opas vallantavoittelijoille, on ollut kiistelty teos ilmestymisestään aina meidän päiviimme asti, yli neljänsadan vuoden ajan.Ruhtinasta ovat tunnetusti monet valtiomiehet kantaneet takataskussa vaikka ovatkin sen julkisesti ja virallisesti tuominneet. Machiavellilla on keskeinen rooli myös politiikan teoreetikkona, sillä juuri hänen katsotaan,aloittaneen omaan havaintoon perustuvan valtioelämän analyysin.

Niccolo Machiavelli oli Firenzen tasavallan uskollinen palvelija, joka kidutuksen ja maasta karkoituksen seurauksin vastusti vallassa olevan Medicin suvun despoottista otetta. Silti hän valitsi malliruhtinaakseen Cesare Borgian, salamurhilla tiensä valtaan tasoittaneen tyrannin.

Machiavelli vasta-alkaville ja edistyville hahmottaa tämän ristiriitaisen realistin värikkään elämän häikäilemättömien poliittisten valtataistelujen keskusareenalla. Patrick Curryn oivaltava teksti ja Oscar Zaraten dramaattisesti aksentoiva kuvitus herättävät eloon renessanssin Italian melskeineen ja maalaavat vaikuttavan muotokuvan tästä Euroopan poliittisen historian avainhahmosta.

eBook tags: machiavelli, vasta-alkaville, edistyville, epub, download, epub, patrick curry

Download Machiavelli vasta-alkaville ja edistyville (ePub)

ePub Machiavelli vasta-alkaville ja edistyville
DownloadePub (5.1Mb)

File info

ISBN
Book Title
Book Author
PublisherJalava
GanrePhilosophy
Pages count173
eBook formatPaperback, (torrent)En
File size5.1 Mb
Book rating3.68 (122 votes)
 rate rate rate rate rate