ePub CERPEN ePub

by Nadia Khan

Buku CERPEN ini menghimpunkan 17 cerita pendek dan juga 3 skrip filem pendek yang dihasilkan oleh Nadia Khan. Kebanyakannya ditulis dan diterbitkan di pelbagai majalah dan akhbar sebelum novel sulungnya KELABU muncul pada Disember 2011.

Cerita-cerita dalam kumpulan ini banyak berkisar tentang cinta, keluarga, sahabat dan kerjaya. Turut diselitkan cerpen-cerpen yang diilhamkan oleh hidup penulis sendiri sebagai pelajar dan orang yang berkhidmat dalam bidang perubatan dan pendidikan.

Blurb :
“ Memandangkan ' Buku Fixi ' bukan sebuah syarikat rakaman dan tak berupaya memenuhi impian aku untuk menerbitkan album kompilasi, maka terhasillah buku kumpulan cerpen ini. Walaupun namanya kumpulan cerpen, aku telah berjaya memperdaya ' Buku Fixi ' dengan menyelitkan 3 buah skrip filem pendek dalam buku ini, dengan harapan ada mana-mana pihak yang bermurah hati untuk menerbitkannya.

Di permulaan setiap karya, aku selitkan sedikit cerita di sebalik karya itu sendiri. Ala-ala The Making Of gitu, tapi dalam bentuk penulisan. Maka dengan perasaan yang sangat retis, aku hidangkan kumpulan cerpen ini buat santapan di kala santai. ”

- Nadia Khan


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
17 short stories and 3 short film scripts by the author of the bestselling novel KELABU, some of which draw on her experience as a medical student and tutor in that field.


_______________
Novelis : Nadia Khan
Nadia Khan atau nama surat beranaknya Nadia Binti Mohamad Hatta mula mengganggu hidup ahli keluarga dan sahabat-sahabat dengan penulisannya sejak di bangku sekolah lagi. Tak cukup dengan itu, ketenteraman sejagat juga mula diganggu sebaik sahaja penulis ini tamat pengajian sebagai seorang doktor perubatan, dan mula menerbitkan novel bersiri di kapasitor.net dan cerpen-cerpen di media cetak. Namun kekacauan sebenar bermula ketika novel pertamanya, KELABU, diterbitkan oleh Buku Fixi. Kini bekerja sebagai tutor di sebuah fakulti perubatan, penulis ini berazam untuk terus menghantui hidup semua dengan hasil penulisannya.Rekabentuk/letak kulit : teckhee.blogspot.com
Perunding : Hani Amira Suraya

Cetakan Pertama : September 2012
Cetakan Kedua : November 2012
Cetakan Ketiga : Februari 2013


_________________
Cerpen Puaka Pak Jaha
disiarkan dalam Mingguan Malaysia, 27/9/09, tersenarai antara pemenang Hadiah Utama, kategori Cerpen Remaja HSKU 2009 .
-

eBook tags: cerpen, epub, download, epub, nadia khan

Download CERPEN (ePub)

ePub CERPEN
DownloadePub (7.1Mb)

File info

ISBN
Book Title
Book Author
PublisherBuku Fixi (002016254-V)
GanreShort Stories
Release date 01.09.2012
Pages count263
eBook formatPaperback, (torrent)En
File size7.1 Mb
Book rating4.03 (406 votes)
 rate rate rate rate rate