ePub Ibbeltje ePub

by Annie M.G. Schmidt

Ibbeltjes moeder vliegt voor elke hond de boom in, ze spint als geen ander, en overlegt regelmatig met haar poezen Rosencrantz en Guildenstern, want ze verstaat kats als ware het Nederlands.

Hoofdpersoon in dit boek, laat daar geen misverstand over bestaan, is Ibbeltje zelf: een niet altijd erg schoon, niet altijd even kalm, niet altijd even braaf meisje. Een doodgewoon kind kortom, dat met haar katse moeder en haar doodgewone vader doodgewone kinderavonturen beleeft. Er is een reuzenfrietenapparaat, er is een straatarme opa Duizendschoon, er is een boze meneer Pinkepank (rijk en gierig), er is een lieve Sinterklaas en een onstuimige kerstman-met-rendier, er is een meneer Sinkel (van de winkel van Sinkel, juist) en er is een heksenparapluutje met nogal wispelturige toverkrachten. Gewone avonturen van een doodgewoon kind dus.

Maar toch: steeds is er weer Ibbeltjes moeder. Die via haar katten álles aan de weet komt. En om de haverklap de boom in vliegt en er niet meer uit durft:

'Moeder, kom 's uit de iep,
moeder kom 's uit de takken,
toe dan, kom 's uit de iep,
je moet de vis gaan bakken.
Moeder, morgen heb je griep,
dat heb je zó te pakken!
Moeder, kom 's uit de iep.'

Ibbeltje werd in 1961 geschreven als een muzikaal verhaal voor jonge kinderen. Het daarop gebaseerde vervolgverhaal werd gepubliceerd in TeleVisier, met tekeningen van Fiep Westendorp.

eBook tags: ibbeltje, epub, download, epub, annie m.g. schmidt

Download Ibbeltje (ePub)

ePub Ibbeltje
DownloadePub (4.6Mb)

File info

ISBN
Book Title
Book Author
PublisherQuerido
GanreChildrens
Pages count254
eBook formatPaperback, (torrent)En
File size4.6 Mb
Book rating3.8 (97 votes)
 rate rate rate rate rate