ePub Hatiku Dicuri Lanun ePub

by Que Sera Sera

05-10-2014:

Kompilasi ini menghimpunkan ceritera bergenre fantasi hasil karya 3 penulis. Bagi saya kompilasi sebegini ini adalah pilihan alternatif kepada kisah-kisah yang sedia ada di pasaran. ;) Saya sukakan kesemua cerita yang terkandung dalam buku ni. Cuma adakalanya sesebuah cerita diakhiri dengan terlalu pantas. Tak sempat nak feel pun. :P Ada juga yang berjaya memangkin rasateruja, tapi sebab cerita pendek, maka keterujaan tu pun tak sempat nak berkembang. Hehe. Apa pun tahniah atas usaha penerbit dan penulis untuk menghidangkan cerita bergenre alternatif sebegini buat pembaca. Mudah-mudahan usahanya tidak terhenti di sini sahaja. :)

Ada 6 buah cerita yang terkandung dalam buku ini:

1. Hatiku Dicuri Lanun - Que Sera Sera
Setiap kali bulan mengambang penuh, ada suatu misteri yang menghantui Danika Mae (Danika). Pastinya Kapten Ken yang baru dikenalinya itu jadi penyebab kepada segala misteri yang berlaku kepadanya kerana setiap kali bulan mengambang, Danika akan dibawa menaiki Mumba Hitam merentasi gelombang jingga untuk bertemu Kapten Ken. Dan bila sedar keesokan harinya Danika bagaikan terlupa apa yang telah berlaku kepadanya sebelum itu. Kemudian muncul pula Dr. Eskandryan yang mirip Kapten Ken dalam kehidupan nyatanya. Siapa agaknya mereka berdua ni dan apakah yang dimahukan daripada Danika?

2. Ada Dia - Fara H
Night Crawlers kembali lagi! Bagi yang sudah membaca The Untold Story, ini adalah kesinambungan kisah Aidan and the gang. Kali ini mereka kembali dengan cabaran untuk menyelamatkan Nael dan Amy (seorang penulis kisah fantasi yang secara tak sengaja telah menemui kisah di sebalik kewujudan Gardian). Pihak Gardian memburu mereka untuk mendapatkan kembali jurnal tentang Gardian yang berada di dalam simpanan Amy. Berjayakah Aidan menyelamatkan mereka berdua tanpa merisikokan hubungan cintanya dengan Aira?

Tak puas baca kisah ni. Lebih-lebih lagi bila ada terselit prolog Hikayat Gardian tu. Baru rasa teruja nak melompat dah kena potong. Ish...

3. Skypirate - Izza Hani
Setelah kemusnahan Kerajaan Illyra, Mireya mendapat suaka politik untuk menetap di bawah lindungan Kerajaan Amaranth. Walaupun layak mendapat pelbagai layanan istimewa, Mireya lebih rela hidup sebagai rakyat biasa. Memegang janji yang pernah dipatri sewaktu bersama Zander, Mireya nekad untuk memilih kerjaya sebagai tentera udara Kerajaan Amaranth. Cuma biladirinya menjadi rebutan antara Kapten Luke dan Putera Ziyad, Mireya bertindak memilih untuk menyertai Skypirate yang kemudian menemukannya dengan seseorang yang telah dinanti sejak sekian lama.

4. Cinta Sayap Hitam - Que Sera Sera
Ruqya Amni (Kea), merupakan anak gadis kepada Rihanna dan Addi (Kau Kekasih Gelapku). Sejak kecil, hidupnya sentiasa dilindungi oleh individu di sekelilingnya kerana bimbang sesuatu yang buruk menimpanya disebabkan keistimewaannya itu. Kemunculan Rif Aryan, lelaki bersayap makin menyukarkan hidup Kea. Sekalipun Rif Aryan sudah berterus terang tentang tujuan kemunculannya untuk melindungi Kea, tegakah Kea meninggalkan kehidupannya untuk bersama Rif Aryan?

Cerita ni pun kalaudapat dikembangkan lagi pun bagus. At least, terubat rindu kat Ryu. Eh. Kenapa Ryu yang diingati ni? Hahaha.

5. Butterfly-X - Fara H
Bila kemakmuran dan kekayaan Elipsie musnah di tangan pemimpin korup dan kotor, muncul kumpulan pemberontak yang menggelarkan diri mereka Butterfly-X. Mereka berhasrat untuk memusnahkan barisan kepimpinan korup dan mengembalikan kemakmuran Elipsie seperti 20 tahun lalu. Namun bila kenangan lampau muncul Airis harus membuat pilihan sama ada untuk meneruskan perjuangannya atau akur dengan permintaan Kyrian yang mahukan mereka kembali seperti dahulu.

6. Hessa My Roses
Cerita pertama yang saya baca dalam buku ni. Semuanya gara-gara Mejar Razien. Hehe.Hessa, salah seorang perisik puak pembebasan berhasrat untuk menyelamatkan Putera Hayden, yang juga merupakan abang kandungnya. Pertemuannya dengan Mejar Razien, salah seorang pemimpin tentera Ilunati bagaikan pembuka jalan buatnya menyiasat tentang kedudukan Putera Hayden. Berjayakah Hessa menyempurnakan misinya?

eBook tags: hatiku, dicuri, lanun, epub, download, epub, que sera sera

Download Hatiku Dicuri Lanun (ePub)

ePub Hatiku Dicuri Lanun
DownloadePub (4.5Mb)

File info

ISBN
Book Title
Book Author
PublisherMelarik Enigma
Pages count447
eBook formatPaperback, (torrent)En
File size4.5 Mb
Book rating4.38 (24 votes)
 rate rate rate rate rate