ePub Brott och straff ePub

by Fjodor Dostojevskij

Det var en meget blandet fornøjelse at læse denne intimiderende klassiker. Jeg synes at bogen var utroligt spændende, men dens begrænsede mængde af handling, gjorde det alligevel svært for mig at holde fokus. Det tog mig derfor en del tid før jeg endelig fik læst bogen færdig, men det er jeg glad for at jeg gjorde.

Bogen er virkelig psykologisk, og slet ikke som noget jeg før har læst. Den er filosoferende, og der er spænding i de få handlingsprægede scener, så man sidder ude på kanten af sofaen for at finde ud af, hvad der sker med Raskolnikov. Man lærer karaktererne rigtig godt at kende, og de får virkelig en dybde der gør at man forstår deres tanker og meninger. Sprogmæssigt er bogen rent ud sagt genial, og jeg forstår godt, hvorfor den som klassiker er så anerkendt.

”Raskolnikov havde knap nok nået at åbne øjnene, og nu lukkede han dem igen. Han blev liggende på ryggen uden at røre sig. ”Er det drømmen der fortsætter, eller er det ikke?” tænkte han og åbnede igen øjnene en lille bitte smule for at se efter: Den fremmede stod stadig det samme sted og kiggede stadig ind på ham.” – citat side 336.

Hvis man går ind til bogen med forventninger om en storslået handlingspræget roman, så bliver man nok en smule skuffet. Men hvis man derimod gerne vil kaste sig ud i det psykologiske og komme tæt på de mørke og dystre dele af bevidstheden, så er den helt klart værd at læse. Selvom dens størrelse kan virke lidt intimiderende, så er den altså virkelig godt skrevet, og jeg er blevet mere nysgerrig omkring russisk litteratur efter at have læst den.

eBook tags: brott, och, straff, epub, download, epub, fjodor dostojevskij

Download Brott och straff (ePub)

poster not found
DownloadePub (5Mb)

File info

ISBN
Book Title
Book Author
PublisherWahlström & Widstrand
Pages count632
eBook formatHardcover, (torrent)En
File size5 Mb
Book rating4 (36 votes)
 rate rate rate rate rate